Två kreativa personer…

Doaivu startades av Christina Lund och Andreas Viklund, efter en spontan diskussion där det stod klart att Christina ville starta något nytt men inte visste vad det i så fall skulle vara – samtidigt som Andreas hade en stark idé men ingen praktisk möjlighet att omvandla den till verklighet. Ur diskussionen föddes en ny verksamhet, en kombinerad media- och webbproduktionsbyrå byggd en kombination av mångårig erfarenhet, ett brinnande intresse och en stor dos nytänkande.

Grunden för Doaivu är ett sajtnätverk, i vilket vi kan bygga och lansera kompletta webbplatser på ett snabbt, enkelt och säkert sätt. Till skillnad från traditionella webbproduktioner så sköter Doaivu den tekniska plattformen, så att kunderna kan fokusera på sajternas innehåll.

Utöver webbproduktion har vi också byggt in vårt intresse för kommunikation, marknadsföring, sociala medier och mediaproduktion i Doaivu. Vi gör reportage, evenemangsdokumentation (foto och video), livesändningar, produkttester – och erbjuder coachning inom de områden vi har specialicerat oss på.

Två olika bakgrunder…

Christina är en trebarnsmamma boendes i Rosvik, gift med Clas och till vardags kringresande säljare. Ursprungligen från Jokkmokk, som hon fortfarande ser som ”hemma” om än hon bor på annan ort. Musik, mc, mode, entreprenörskap och resor är några av hennes intressen. Christina är en av medlemmarna i bandet Vaimo, där hon spelar bas. I Doaivu står Christina för den affärsmässiga delen, försäljning, coachning, livesändningar och utveckling.

Andreas är ursprungligen från Porjus, men bor sedan lite mer än tio år i Jokkmokk. Gift med Johanna och tidigare musikproducent på heltid som lämnade musiken bakom sig till förmån för webbdesign och mediaproduktion. Musikintresset finns dock kvar, framför allt genom det klassiska Jokkmokksbandet Fjälligan där Andreas spelar piano. I Doaivu står Andreas för den tekniska delen, främst webbproduktion, foto/video, evenemangsbevakning och sociala medier.

Ett gemensamt mål…

Vad är det då Doaivu vill göra? Jo, målsättningen är att vi ska vara en stark partner för företag och organisationer som vill synas mer, öka sin räckvidd och nå ut i fler kanaler. Vi har både erferenhet och ett stort intresse för kommunikation och internetbaserad marknadsföring, och tack vare att vi är ett litet och flexibelt företag kan vi skräddarsy målinriktade lösningar med mätbara resultat – allt utifrån vad som behövs. Vi vill också visa att vi kan göra det här, där vi bor och lever, och att det finns hur många fördelar som helst med att vara baserad i Norrbotten!

15+

Aktiva sajter på Doaivu-nätverket…

120000+

Visningar av Doaivus livesändningar 2017

7200+

Foton tagna under uppdrag under 2017

41

Timmar videomaterial i Doaivu-arkivet hittills.